ploščati in vakuumski

sončni kolektorji

solarni sistemi

toplotne črpalke

ogrevanje

Kontakt

Ponudba in cenik

Solarni sistem Solarix z vakuumskimi kolektorji

Solarni sistem z vakuumskimi kolektorji

Vakuumski cevni kolektorji so novejši sistem z najoptimalnejšim izkoristkom v vseh letnih časih in v različnih vremenskih pogojih, delujejo tudi v oblačnem vremenu in v zimskem času, saj in imajo zmožnost črpanja energije iz difuzne svetlobe. Njihov izkoristek pokrije do 85% potreb po topli sanitarni vodi.

Princip delovanja

Vakuumska steklena cev s selektivnim premazom absorbira toploto in jo preko aluminijastega prenosnika znotraj cevi prenese na solarni medij, ki kroži skozi kolektor. Solarni medij poganja črpalka na principu temperaturne diference. Kadar je razlika med spodnjim delom bojlerja in kolektorjem ca. 10°C, se črpalka vklopi, ko ta razlika pade na polovico pa se izklopi in počaka, dokler se kolektor ponovno ne segreje. Ob pomanjkanju toplote iz kolektorjev se v bojlerju vklopi električni grelec, ki vodo ogreje na izbrano temperaturo.

 


Solarni paketi za ogrevanje sanitarne vode

shema sanitarnega ogrevanja

Ogrevanje sanitarne vode predstavlja v letni energijski bilanci gospodinjstva nekje med 15-30% vse potrebne energije. S solarnim sistemom lahko pokrijete do 80% energijskih potreb po sanitarni vodi.

Izberite svoj paket!

Solarni paketi za ogrevanje sanitarne vode in centralno dogrevanje

shema sanitarnega in centralnega ogrevanjaOgrevanje sanitarne vode in bivalnih površin predstavlja v letni energijski bilanci gospodinjstva okoli 80% vse potrebne energije. S solarnim sistemom lahko pokrijete do 80% energijskih potreb po sanitarni vodi in do 40% energijskih potreb centralnega ogrevanja. Izberite svoj paket!

Solarni paketi Solarix classic vakuum

Ime solarnega paketa

Classic 160 vakuum

Classic 200 vakuum

Classic 300 vakuum

Classic 400 vakuum

Classic 500 vakuum

Število uporabnikov

1-2

1-3

2-5

3-6

4-8

Akcijska cena*

1856 €

2483 €

3174 €

3866 €

4672 €

 

Solarni paketi Solarix optimum vakuum

Ime solarnega paketa

Optimum 850 vakuum

Optimum 1000 vakuum

Optimum 1500 vakuum

Optimum 2200 vakuum

Število uporabnikov

2-6

3-8

4-8

4-10

Bivalna površina ogrevanja

do 100m2

do 150m2

do 200m2

do 250m2

Akcijska cena*

5350 €

6566 €

7974 €

9306 €

* cena je brez DDV in ne vključuje stroškov montaže


Izberite si Vaš solarni paket solarix z vakuumskimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode in centralno dogrevanje. Kliknite na posamezen paket za ogled tehničnih podrobnosti ali kliknite na cenik za ogled podrobnosti in cen vseh solarnih paketov.

 


Zakaj izbrati Solarix?

Pošljite nam povpraševanje


Ogrevanje sanitarne vode

Skica solarnega sistema

Posamezni sistemi se med seboj razlikujejo predvsem po vrsti kolektorjev (ploščati oz. panelni kolektorji ter vakuumski oz. cevni kolektorji) ter velikosti hranilnika vode, cel sistem pa je prilagojen številu uporabnikov ter glede na objekt v katerem se vgrajuje.

Solarni sistemi za ogrevanje sanitarne vode so primerni za gospodinjstva (eno ali več družinske stavbe), počitniške hiše, v različnih obrtnih objektih (gostišča, hoteli, delavnice), v športnih objektih, pa tudi za ogrevanje vode v bazenih.

Solarix Vam pri tem ponuja odlično rešitev, vabimo Vas, da si ogledate podrobnejšo ponudbo.

 

© 2009-2015 www.solarix.si - Solarni sistemi, toplotne črpalke in druge rešitve za ogrevanje